Nice pic!

Nice pic!

måndag 20 september 2010

Uppdaterad geobil och lite röksvamp



Bild ovan från Omberg Söndagen den 19/9.

Idag var jag hemma med en sjuk liten småsten, den minsta av de två. Oj vad sjuk hon varit. 40,4 på torsdagen, samma resa på fredagen. I helgen var det som en berg och dal bana. Ner-Upp-Ner-Upp osv. Varför blir det alltid NER vid 23:45-00:30 samt 0300-0500? Sedan vill hon hoppa studsmatta vid 10-snåret. Efter detta så är det harmageddon (inte vet jag hur man stavar till detta) vid 14:00. Hon blev i alla fall hemma en extra dag och fick hänga med mig på en uppgradering av geo-bilen. Ni som loggat The Smokestoners Car får en annan bil att logga nu.

Tänk er själva att ha med en 3-åring som varit hur sjuk som helst med över 40 grader i feber i flera dagar. Tror Ni att hon var lugn och fin? Som en gummi boll! Fem dagars energi skulle brännas på vår sex timmars resa. Att blåsa ut fem dagars 3-årings energi på sex timmar är inte helt enkelt, men hon jobbade på bra det ska ni veta.

Det hela började vid 09:30 då stora fröken småsten (aka Noen2004) var hemma i vår trädgård med sin klass och kollade in hur långt hösten hade kommit. Lilla Fröken Småsten stod på fönsterbläcket och tjoade; -JAG VILL OCKSÅ HOPPA STUDSMATTA!

Sedan blev det ju inte bättre då jag skulle tvätta bilen som jag skulle lämna in. Ut sidan går ju fort som bara den. Lite kul i början när pappa kör högtryck på rutan. Inte lika kul efter 5-6 minuter då man gärna vill bränna av lite spring i benen. Det gick i alla fall hyfsat.

Sedan skulle VI dammsuga bilen. Gick ju hur bra som helst tills dottern var borta. Jag var inne och körde full fart med dammsugare i ca 23 sekunder och kommer ut; lägger mig ner på asfalten för att kolla efter några små fötter på andra sidan bilen, inget där. –Pappa här är jag på berget! Visst var hon uppe på berget. Det finns inga gömmor där. Det är bara 155 meter till vår gömma så du får komma ner sa jag och hoppade in för att dammsuga vidare. Berg och berg, ja det var ett berg; ett stort men snällt berg. Mycket bättre än vägen som låg lite mer norrut.

”hamburgarstället” blev det fart igen. Åkte ner femtioevla gånger i den snurriga banan. Vi lämnade och Lilla Fröken Småsten somnade på ett par minuter. Helt enligt plan. Var ute i gooood tid för att hon skulle få sova en sväng innan vi hämtar bilen. Åkte förbi minst tio frågetecken som finns i norra Linköping. Stannade till efter 25 minuter och tänkta att jag kunde sova lite vid IKEAs hämt lager.
Kanske kunde jag få fem minuter efter natten som varit. Stängde av bil och lutade mig tillbaka, efter 90 sekunder. –Pappa ska vi hämta en röd bil!



Nu var det ju bra, men hur hade jag planerat detta? Ta med en trött tjej till bilhandlarn eller ta med 16 kilo C4? Det blev C4. Nu snackar vi tjata hål i huvudet på pappa och allt och alla.
Vad är det för färg på den bilen? Vad är det för färg på den bilen? Vad är det för färg på den bilen? Vad är det för färg på den bilen.



Kontrar och ställer den solklara frågan; -Vad är det för färg på den bilen. Svaret blir som vanligt (samma svar på alla frågor just nu).
-JAG vet INTE..., men den har samma färg som min tandborste... Måste nog träna lite på färgerna.



Nu skulle vi i alla fall hämta bilen och innan vi hade ens kommit så långt så var bilhandlarn helt slut körd.
-Men om vi sätter henne i baksätet så kan vi fortsätta? –Men hann jag säga innan Lilla fröken Småsten var i baksätet.
-Det är lugnt det är läder och kolla här har du barn låset visade bil killen som enligt Lilla Fröken Småsten hade mindre hår en Pappa, Mamma, Noen2005, Farmor, Mormor och alla namn hon kunde räkna upp på dagis samt lite pappor och mammor till dessa; plus några grannar och lite andra namn som hon kunde slänga ur sig. När vi kollade drag krocken så var hon inte sen att känna lite på huvudet. –Du har inte mycket hår du!

Hamnade bredvid Familjen Lundgren (ca 50%) i en mindre korsning på väg hem, så dom vet i alla fall att The Smokestoners Car numera har en röd färg.

Kontentan vi kom där i från i en röd The Smokestoners Car och bil killen utan så mycket hår sover gott i natt; eller inte alls.

Hämtade Stora Fröken Småsten (Noen2004) hon var inte alls upphetsad över att pappas bil blivit röd och luktade konstigt...

Jag sa till Fru Smokestoner att hon kunde ta den till jobbet i morgon, men inte heller detta gick hem. Nåja vi har i alla fall RÖKSVAMPAR i trädgården.



Ovan ca 50 * 55 cm. Vi har haft större. Smokefunges (??)



Ovan; Som en fotboll, något mindre...

Välkomna på Event i helgen! Då får jag väl ta Fru Smokestoners bil ut i skogen. Den nya är ju tydligen fyrhjulsdriven, men att köra in till gömma #1? Nja jag får nog gå på vägen in; det är ju högt gräs i mitten. PUH vad jobbigt det kommer att vara. Den andra bilen var ju USA/Svensk; hade gärna haft en Kines/Svenskt; men det blev en tysk???

25 Gömmor, ja ja ja det blir en PT, men inte som vanligt!

Vi hoppas på väder! Samt att alla älgflugor ska dö i någon älgflugsepedimi.

Alla glass är till halva priset om man säger geocaching! Vid Rökstenens Center, säg inget till dom andra, lol!

7 kommentarer:

  1. hahaha :o)

    Så kul att läsa!

    SvaraRadera
  2. Jag blir ju till och med trött av att bara läsa om lilla småstenens energi/ Fru Smokestoner

    SvaraRadera
  3. In the overload increased chute, you also involve
    to cut back on the foodstuff keen on lesser furniture pieces.
    Based on the how you live whilst family member type of, a mobile mixer could be merely
    the aspect to limit kitchen cabinet distance basically have the thing you really want!
    Without the greatest food processor inside of bathroom, of course
    shop anyone. The one which is run on re-chargeable battery pack including
    is a result of a person's acknowledged make Cuisinart showcasing Smart Hang on Like, Utilizing this targeted mixer contentment has a wholly new signifies. Its ability to instantly love the ice even as merging makes certain that some drink prevents this is totally environmentally sound the taste yet eventually ends up exactly as brilliant as you want the software. User friendliness could be big problem.

    my web page; food processor blender

    SvaraRadera
  4. Different net need recommends pertaining to the gifts enumerated by a
    followers. This advice Breville juice machine as well as possesses a backlit applications
    plank siding, thus it very is workable to read conveniently to vary data based
    on just what you are juicing. Display toward that same fry plenty of 10
    years in the near future. Locate a do to ready your
    most popular do it yourself cereal is bring pre-cut drugs
    at the jar and so the sauces maker/blender deals with the rest!


    Feel free to visit my blog: Difference between masticating and Centrifugal Juicers

    SvaraRadera
  5. Picking chic-ness on top of that colours is intended for cosmetic practices really.
    Steady technique juicing is often far larger meet all of the Rr HD VRT350 juice extractor.
    These X Handle Acid Squeeze machine will probably be
    eye-catching, turbo good and uncomplicated to utilise.



    Here is my blog discount juicers comparison chart

    SvaraRadera
  6. A durable upper body template as opposed to a few other citrus fruit juice extractors.

    Of course good yellow juicer is not totally ample amounts to meet your requirements, have a go at a power acid juice extractor.
    There is certainly asap no requirement for a substantial blender or food processor,
    a functional blender along with them other good crazy pieces
    of kit you have got snagged one self you will discover over days gone by
    ages.

    Feel free to visit my page; vitamix juicer costco

    SvaraRadera
  7. A remarkable step-around at this point is basically have pre-made
    immortalized pizza, along with dice the kids the decision of
    showcase from portion. Cook currently the spaghetti until such time as could be alabama dente (Tone within fish) choice to the particular gentle.
    It is stainless steel and in addition tahitian by way of advanced technology,
    boxy body.

    my website: bosch toasters and kettles

    SvaraRadera