Nice pic!

Nice pic!

lördag 25 september 2010

Kvarn Event vad hände precis innan!

Kvarn Event i närheten av Rökstenen den 25/9-2010.

Hur gick det hela till och vad hände? Man kan kanske utgå i från att en och annan människa sover gott i natt.

Grej var den att det finns ett spel, det äldsta trä spelet i världen. Även vikingarna lirade detta spel.Det finns flera ”founds” på detta i viking gravar och lite norska skepp.

Så vad gjorde vi, det finns 24 hörn/rutor på Kvarn spelet. Vi la en gömma vid varje kryss eller spelhörn och det blev väl OK. Ett Helvetes jobb, men det var det värt.
Kontentan blev 24 gömmor. Varför inte ge varje gömman ett run (varje gömma har ett run namn) ”Alias”; en gömma en runa. Vi tänkte vidare, kanske kan vi hitta en plats för varje runa.

NJA, det föll ju på att fru Run specialist inte kunde följa med på alla gömmor. Hon hade helt klart på ett par bra runor för rätt gömmor.

Det funkade ju inte så jag sa vi kör från början till från runa ETT till TJUGOFYRA; och så fick det bli. Runa #1 gömma nummer 1 och så vidare.

Att planera och lägga ut dessa gömmor gick på ca tio timmar. Allt packat och klart, eller inte. Enkelt som tusan...nja, kanske blev det lite längre.

Jag gjorde hela grejen manuellt (men du har ju allt i din GPS har jag hörde idag... det blev manuellt i alla fall). Det första jag behövde veta var ju hur långt är en siffra på koordinaterna Öst/Väst och ur långt är en koordinat Nord/Syd. Hittade lite info om att detta skulle ligga på ca 0,85 meter; samt 1,25 meter. Minns inte om detta var rätt men jag körde på detta.

La in ett par gömmer och gav mig av ut i skogen. Det såg ju riktigt bra ut i skogen. Alla gömmor låg helt rätt i sida och höjd Nord/syd Öst/väst. Faktum var ju nu att jag hade lagt ca 20-30 timmar på att placera dessa gömmor på sin plats. Det kan man tydligen göra på mindre än en timme via GPS;en, men men jag körde det hårda vägen. Gick fort som tusan på 20-30 timmar innan jag var ute i skogen.

Nu blev det ju till att ut och kolla alla dessa 24 gömmor. Det var ju inte så att jag ville eller kunde flytta start gömman som var #3. Det fanns inte en chans i helvete att jag skulle flytta på denna.
En cache är klar och alla koordinater hänger på den. På #2 och #10 drog jag ut på koordinaterna. 42 meter fel och 57 meter fel, men det var bara för att lägga en bra gömma, eller bättre gömma.

Ja ja ja, jag la en hela massa timmar på detta och jag hoppades att detta skulle bli bra. Tror att det funkade Har absolut inte lagt mer än 100 timmar på detta Event.

NÄR BÖRJADE DETTA EVENT?

Vid 15:05 hämtade jag barnen på dagis, fritids och skulle dra till bynn (japp så säger man bynn) för att in handla bra ved så att vi skulle kunna köra en bra brasa vid rökstenen om det blivit 7 grader som dom sa på SMHI.Vi shoppade loss o nu brinner det fint i spisen (KL 21:37 alla sover utom tomten).

NU måste jag väl börja skriva om Eventet... Det började i alla fall kl 15:00 fredagen den 24. Jag och småstenarna kastar oss ut på gamla E4:an och ser en bil med husvagn komma mot oss. Jag kollar extra noga och ser att där sitter Swerker & Hulda. Vi drar en U-sväng och snackar lite, klart ni får sova hemma i vår trådgård mm mm.



Vi drar vidare och kommer tillbaka till basen.

Swerker och Hulda hade med sig en massa roliga grejer som jag ej avslöjar här. Ska vi köra lite middag i kväll? Så blev det. Men innan detta en FTF, jippie!



Oxfiile med lite vitt (till kantarellerna innan) och lite rött (till oxfilen);:,och visste blev den en runöl innan detta, men tidiga i säng var vi.
Godis till ungarna, godis till Herr och Fru Smokestoners.... Och en hel massa vindruvor på det. Hur bra blev det! Super bra!

Tänkte jag skulle göra ett inlägg på hela vårt event, men nu blev det paus! Det kommer snart till Eventet.

Vi var i alla fall i säng tidigt och drömde om Swerker & Hulda och en massa mystery hela natten. Sov inte mycket det var lite Mysteries hela natten.
Lite jobbigt var det när man kändes sig helt vaken och Swerker och jag hade en helt annan lösning på Dan Browns alla mysterium. Jag tror nog att vi löste det mesta.
Helt sjukt det var som Da Vinci Koden Hela natten och lite gömmor på det.

Oj oj oj, jag har sagt! Hela tiden ta med påse!



Nästa kommer snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar