Nice pic!

Nice pic!

fredag 13 augusti 2010

Geocaching i York

Nu är vi hemma från en resa till York UK. Herr & Fru Smokestoner fick åka i väg utan småstenarna som fick stanna hemma.
Vi skulle ju iväg och fira 10-årig bröllopsdag... Var skulle vi åka?

Fru Smokestoner ville fara till York och titta till all historia som finns på detta underbara ställe. Jag ville kolla lite först och gick givetvis in på geocaching.com och sökte på York UK. – Klart att vi ska åka till York, blev mitt svar efter detta.

Nu var det ju inte cacher som styrde och vi letade inte så mycket, men kollade efter de vi passerade på våra vandringar. Resultatet blev i alla fall:

24 st Traditionella
2 st Mystery?
1 st ”Spöke” virtual


Ett tag var jag inne på att hyra cyklar och dra norrut till en mindre PT, men det var inte alls aktuellt när vi väl var på plats i York. Fanns så mycket annat att göra.

Angående cacharna, så ligger de mycket tätt och det är bara att vandra på. Vid ett ställe var det 18 meter mellan två traditionella, men det var nog ett undantag för en mur vandring runt innerstaden. Man kan i alla fall säga att gömmorna ligger mycket tätt! Svårt att få in en ny innanför dessa murar. Kul som bara den!



The Wall

Visst är det nästan bara nano och micro, men det kan man ju förstå. Ganska många mugglare drar fram i detta område.


Ovan: Möte denna man uppe på muren. Lite lagom stressad frågande han var man kunde komma ner. Hoppas att han hann med bussen eller tåget.

Lite problem var det också. Den första vi letade efter gick ej att finna. Den andra skulle var en micro. Det var den minsta micron vi sett = liten nano. Nåja!

Bakom denna skylt fanns en gömma. Byggarna sprang ut och in genom en liten, liten dörr i det stora planket. Skulle vi våga oss in. Nja, ingen av oss var så pigg på detta.

Jag klättrade upp och höll kameran över planket och tryckte av ett foto. Det blev ganska bra, se nedan. Hinten var bakom cykel. Så nära men så långt borta...


Denna hittade fru Smokestoner, men jag fick logga. Medium storleken på alla gömmer vi tog var mindre är filmburk, så det gällde att kolla lite extra. Nedan



Ovan: Susan Stockwell´s Flood I York St Mary´s kyrka

Här trodde vi att det skulle finnas en. Men man ska ju läsa beskrivning av gömmorna. Terräng var 1,5 och svårighet 4,5. Vi hittade den, dock inte där uppe. Den var 100 meter bort och vi fick leta lite. Hittades på näst sista stället att leta.



Från tornet (Cliffords Tower)hade man en strålande utsikt av hela York. Tog ett par bilder. På en brandstation?:



Nedan loggning av en gömma. Den var small enligt beskrivningen.

Den virtuella gömman var inte svår att hitta. Bara att ta fram kameran och plåta.



Mannen på cykeln kunde tala svenska sa han. Fru Smokestoner fråga hur mycket han kunde på svenska och svaret blev. – Tack... Inte ett ord till. Nästan flytande sa vi.

Nedan ses loggning av en gömma i den mindre muren. Den var small enligt beskrivningen. Vi var lika glada i alla fall.


York är ett mycket trevligt ställe att besöka. Massor att se på; och mycket historia. Utöver detta lite gömmor att ta medan man vandrar omkring. Rekommenderas skarpt.

1 kommentar:

  1. Mycket lockande! Jag har fler gånger tänkt att det måste bli en resa till York, nu är jag ännu mer övertygad!

    SvaraRadera